[google5341dc5605ff7ecd.html]

Wat is Deugdenyoga?

Deugden zijn de bouwstenen van ons karakter. Je innerlijke drijfveren die je leven een richting geven.

Liefde, rechtvaardigheid, moed en dienstbaarheid zijn waarden die wij graag allemaal naleven en toekennen. Deze waarden zijn ook Deugden maar dan hoe jij omgaat met liefde, rechtvaardigheid, moed en dienstbaarheid. De waarden worden concreet gemaakt.

Niet bewust

We gebruiken onze eigenschappen vaak onbewust om doelen te realiseren. In ieder leven komt er een moment waarbij je bewust moeten nadenken over welke eigenschappen/ Deugd je gaat inzetten om het probleem van dat moment op te lossen.

Eigenschappen kun je ook Deugden noemen. Kort gezegd zou je kunnen zeggen dat leven, leren is en dat Deugden de lessen zijn.

Verspreiden van krachten

Als je bewust aandacht geeft aan Deugden zal je de kracht van Deugden ervaren en verspreiden. Je voelt je meer betrokken, verdraagt meer en voelt je zelfverzekerd.

Deugdenproject

Deugdenyoga is ontstaan vanuit het Internationale Project van de Canadese psychologe Linda Kavelin Popov. Het Deugdenproject biedt een methode voor het opvoeden van kinderen, maar stimuleert ook volwassenen om zelf in hun kracht te komen. Het is door de VN uitgekozen als het beste opvoedprogramma ooit, geschikt voor alle culturen en levensovertuigingen.

Deugdenyoga

Als je al bekend bent met yoga dan weet je dat je tijdens yogalessen aandacht gegeven wordt aan

Deze Deugden plus nog 96 andere Deugden staan centraal bij Deugdenyoga. Op een eenvoudige manier leer je hoe je Deugden bewust kunt inzetten in het dagelijkse leven. Traditionele yoga heeft een prachtige grondslag maar het is moeilijk te integreren in je dagelijkse routine. Door Deugdenyoga wordt de yogalevenswijze voor iedereen toegankelijk.

 

Vitaal deugdenyoga